Dincolo de granițele unei rațiuni banale


Prăpastia era adâncă. Aproape că nu puteai să estimezi unde se sfârșea, asta dacă avea un final. Să încerci să treci nu era o dovadă de curaj, ci de nebunie care necesită tratament medicamentos. Nici gând de fapte eroice, nu era o situație de care să profiți.

Dar lupii erau gata să-și înfingă colții în tânăra care aștepta ca într-un fel sau altul totul să se termine curând. Prea mult întuneric, dar poate că dacă era deja lumină acolo, femeia n-ar fi fost singură pe marginea prăpastiei. Poate era deja aglomerație, o autostradă suspendată cu șase benzi pe deasupra unui adânc necunoscut.

Apoi, în mintea ei a încolțit o idee care i-a capturat inima și ulterior mintea. Cum ar putea o idee să se transforme într-o viziune? Și ce-ar putea să facă? Un pas în gol? Să stea pe loc ar fi însemnat să sfârșească sfâșiată, să devină hrana lupilor.

Și-a închis ochii, și-a deschis inima și a decis: viața mi-e prea scurtă ca o trăiesc împlinind foamea sau visul altora. Apoi și-a ațintit privirea înainte și a făcut primul pas. A urmat al doilea.

Un film SF ar ilustra asta cu un mers tremurat pe NIMIC, iar adâncul de sub picioare ar fi adus emoții în stomacul celor din sala de cinema. Dar în realitate, nici n-am apucat să văd dacă sub pașii ei se construia ceva sau dacă mergea pe tălpile sufletului. M-a cucerit privirea ei și mersul sigur.

Era o zi de primăvară. Când oamenii așteptau ca adâncul să aibă ceva nou de înghițit, cineva a înțeles că oportunitățile nu apar, ci se creează. Obstacole prea mari? „Cu noi sunt mai mulți decât cu el”, îmi șoptea o Carte. Așa că…da, mi-am continuat drumul.

Delia F.

P.S. Vă amintiți de colțul de care vorbeam în articolul anterior? Frumusețea din fotografia de astăzi îi dă culoare:)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s