O veioză și-o viață


Aseară am pozat-o pentru că mi se părea amuzantă. O lege mereu valabilă, chiar și în România, e cea a gravitației. După două trânte serioase – așa arată veioza mea. Astăzi însă am depus toate eforturile pentru a completa un puzzle necesar ”reîntregirii albastre”. Veți vedea mai jos ce a ieșit în condițiile în care cele mai multe părți s-au dezintegrat. Dar cred că v-ați prins, nu despre veioză vorbesc aici.

Da, va fi unul dintre articolele poate mediocre, care abordează unul dintre cele mai dezbătute subiecte. Dar dincolo de asta, e un articol despre mine.

Văd cum oameni dragi mie se îndrăgostesc, au relații, se căsătoresc, construiesc și case, fac și copii. Unii merg frumos și astăzi. Alții se despart din timp, alții ajung la tribunal și împart frigiderul, aragazul, mașina și copiii.

Eu…sunt o epavă în relații, una neprotejată de UNESCO. Sunt capabilă de cele mai nepotrivite alegeri. Primesc prea mult, ofer prea puțin, mă sufoc, am ambiguități, sunt complicată, vreau prea mult când primesc prea puțin, caut acolo unde nu am ce să găsesc, strig acolo unde porțile nu se deschid, vreau clar de lună acolo unde norii și-au câștigat dreptul.

Dacă n-aș fi ales cândva Viața, aș putea să spun că arăt ca veioza mea după ”reparații”. Chiar și așa, am pierdut pe drum atât de mult…Am fost nevoită să învăț să mă ridic, să mă scutur de praf și să privesc apusul printre lacrimi. Toate astea pentru ca a doua zi să fiu în stare să o iau de la capăt și să zâmbesc din nou.

Ei, și? Acum urmează partea în care spui că aștepți un prinț cu mulți cai putere? Nu, n-are legătură cu asta. Atunci partea în care spui că ai ajuns și tu să crezi poveștile spuse de prietenii tăi care mai cred în dragoste ca-n filme (știi tu care ești!!!)? Nu, nici asta. Și-atunci ce vrei să spui cu veioza ta și toate? Că ți-e bine singură? Sigur că da, stai că pici tu în butoiul cu melancolie când toți se vor îmbrățișa de revelion și tu ai să sprijini un copac! Nu, nici despre asta nu e vorba, am făcut deja asta. Și-atunci?

Scriu astăzi pentru că văd din ce în ce mai mulți oameni care arată ca veioza mea în fază inițială și pentru că uneori simt nevoia să vă ”cârpesc” pe unii. Dar nu sunt eu omul care trebuie să facă asta. Nu pentru că fac economie de energie. Înainte de a fi de folos cuiva, fiecare trebuie să ne rezolvăm măcar parțial propriile probleme. Nu poți că pornești handicapat emoțional într-o relație, indiferent de natura ei. Și vă promit că nu contează vârsta, am cunoscut ”bolnavi” la 35 mai praf ca alții de 27.

Așa că data viitoare când cineva îți închide o ușă în nas, nu mai căuta cei trei metri de funie. Gândește-te că poate ai ceva de ”cârpit” în viața ta. Iar perioada în care încerci să te regăsești poate să devină cea mai frumoasă aventură a vieții tale. Și o spun pentru că…pentru mine s-a dovedit a fi una dintre cele mai grele, dureroase, dar constructive perioade. Dar așa am descoperit că nu e suficient ca cineva să facă un puzzle nenorocit ca cel făcut de mine pentru veioză. Uneori e nevoie de ceva complet nou, iar ceea ce material e imposibil, e posibil la nivel de suflet.

Și pentru că e vară și tot mai mulți dintre voi mi-ați trimis plicurile alea enervante cu invitații (evident glumesc, dar nu vă spun la care parte). Înainte să vă confirm prezența la nunta am o rugăminte pentru voi. Vedeți s-aveți un drum frumos, fără ”cârpeli”! Mă duc să trag la sorți, să văd la care nu vin și la care n-ajung!!! Acum glumesc, sper!

Delia F.

 

 

4 gânduri despre &8222;O veioză și-o viață&8221;

  1. @Laura – Lasa-mi adresa ta, dupa ce imi voi lua veioza visurilor mele ti-o livrez pe asta:) Cine stie ce lectii de viata are si pentru tine…
    @Sonia – daca te mariti si tu vara asta imi caut al doilea job!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s