Economie, religie și sex


”Va fi un dezastru dacă încerci să lupți singură, cu armele tale, oricât de tari și bune ar fi ele.” – Nicu Grămesc

Astea sunt câteva dintre cuvintele primite acum aproape 4 ani într-un mail. Ele vin de la un om pe care am sa îl consider mereu mentorul meu. Au trecut și vor trece ani până ca eu să le înțeleg pe deplin.

Bine, bine, dar ce legătură au cuvintele lui cu ceea ce vreau să scriu? Citesc acum una din cărțile care au succes. Nu doar în sensul de bestseller, ci pentru că reușesc să mă pună pe cele mai profunde gânduri.

Confesiunile unui asasin economic, John Perkins. Un tip care a fost asasin economic, adică genul care escrochează țări aflate în curs de dezvoltare pentru sume care ajung la trilioane de dolari. Concret, el trebuia să convingă anumite state, importante din punct de vedere strategic pentru SUA, să accepte împrumuturi pentru dezvoltarea infrastructurii. Apoi trebuia sa se asigure că proiectele profitabile vor fi oferite corporațiilor americane. Aflate sub datorii imense, țările intrau sub controlul SUA sau al Băncii Mondiale care dictau ulterior termenii de returnare a banilor, ceea ce duce întotdeauna la un sistem în care statele cu datorii sunt forțate să se supună corporațiilor gigant care controlează resursele naturale ale planetei.

Sună a conspirație? Da, relativ. Omul dă exemple concrete, povestește despre investițiile americane din Indonezia sau Arabia Saudită. Istoric și economic datele lui merg pe varianta oficială.

Perkins abordează un stil de dezertor. El își prezintă remușcările pentru strategiile implementate care au dus la îmbogățirea celor câteva familii de bogătași, dar și la conturarea unei clase a săracilor fără ziua de mâine.
Toate jocurile lor au legătură cu politicul, revoluțiile, crizele și sunt puse de Perkins sub semnul petrolului, dar și (foarte subtil, ce-i drept) sub cel al structurilor piramidale ale masoneriei. Tot el vorbește despre liderii altor state care trebuie ”serviți” cel puțin până la semnarea contractelor care le vor subjuga țările pentru totdeauna. Vorbim de proxenetism practicat chiar de cei de la MAIN, CIA, Arthur D. Little, sau Bechtel – de care (sper și cred )ați auzit și voi.

Ce vreau să spun cu astea? În martie scriam ceva, un scurt articol din care am să citez doar un paragraf:

Nicio informație nu e pusă în drum doar la întâmplare. Nici chiar atunci când pare că cineva ”prost” din sistem scapă o informație. Era menită să ajungă la acel om, tocmai pentru că era portița de ieșire a informației. O continuă schimbare de agendă, un joc mult mai mare decât cel legat de un MRU sau un TB.

Ceea ce spune Perkins poate fi real, sau chiar e real. Dar mai cred un lucru, că implicarea în astfel de servicii e pe viață, ca și comunismul. Odată intrat nu ieși decât atunci când pică regimul sau pleci cu picioarele înainte.
Așa că dincolo de manipularea statelor, toată această răsturnare a valorilor are de-a face cu anti-creștinismul și cu încercarea unora de a distruge sistemul actual pentru a face loc unei alte societăți. Iar dincolo de resurse și bani problema e una a puterii. Asta ar însemna că John Perkins are doar rolul de a figura un om anti-sistem și de a promova undeva la nivel subliminal uneori, dar și evident alteori – principiile unei noi ordini mondiale.

Ceea ce îmi amintește așadar de cuvintele pe care le-am folosit la începutul articolului, de luptele în care mă angrenez și de credibilitatea pe care o acord sau nu unor mișcări sau altora.

Și ce vreau să spun cu asta? Trageți singuri concluziile, eu doar am prezentat câteva fapte.

Delia F.

7 gânduri despre &8222;Economie, religie și sex&8221;

  1. Citind cele scrise de tine Delia, gândul care îmi rămâne este … unul spus cu suficient de multi ani în urmă – suficient de mulți încât să poată fi uitat și cu suficient multă autoritate – suficientă încât să nu poată fi uitat niciodată, anume : ” Învață-ne să ne numărăm bine zilele ca să căpătăm o inimă înțeleaptă”. Și, cred eu că, „învățarea” asta mi se recomandă și mie acum, nouă fiecăruia, în tumultul vremurilor cu care ne confruntăm. Învățarea asta face parte din armamentul pus mie, pus nouă la dispoziție, de Sus, pentru a rămâne întregi în mijlocul… răsturnărilor. Nu?! Mare provocare!

  2. Otiliu draga, cum ai ajuns aici? Te stiam cititor de lucruri inteligente, aici poposesc in mare parte doar prieteni care ma citesc din…complezenta:) Nu incerca sa ma intelegi, ai sa-ti prinzi urechile:) Ne revedem in parlament!

    p.s.Vezi ca ne-au pus fotolii la p1

  3. Draga Delia, titlul materialului nu se potriveste deloc cu continutul acestuia. Nu-ti fie cu mirare ca nu te intelege nimeni. Imi pare rau, dar ar trebui sa fii mai lucida-n exprimare, asta daca doresti sa-ti simta cineva vorbele sau zicerile. Succes pe viitor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s