Cum să…


Dau mereu de acele ”cum să-uri” pe care le tot trăiesc și retrăiesc. Cum să treci peste interviul la compania în care deja te vezi CEO, cum să o cucerești pe femeia visurilor tale, cum să-ți convingi bărbatul visurilor de dragostea pe care i-o porți chiar după ce ai greșit.

Cum să îți iei mașină bună cu bani puțini, cum să îți cumperi casa visurilor, cum să alegi școala copiilor, cum să alegi ținuta potrivită pentru întâlnirea de 20 de ani de la liceu…cum să te bucuri de cele fiecare 10 secunde pe care le petreci trecând de pe casa scării prin ușa apartamentului.

Cum să-i spui că n-o mai iubești, cum să-i spui că vrei să te desparți de el, cum să-i spui că ți-e dor, cum să-i răspunzi la telefon când tremuri deja la gândul că EA te sună, cum să te îmbraci la prima întâlnire, cum să alegi cartofii potriviți pentru cuptor, cum să îi spui că ești însărcinată.

De toate mărimile, de orice vagă sau mai puțin vagă importanță. O viață compusă din cum să. Știți ce e amuzant? Că odată cu trecerea anilor, renunți încet încet la ele și te regăsești, chiar dincolo de ele…

Pentru că nu poziția socială, nu partenerul de viață, nu perspectiva cuiva asupra ta, nu mașina, casa, educația, ținuta, hainele, mânarea – nu astea te definesc. Nici măcar oamenii din viața ta nu te definesc…Ești atât de simplu și de complex în același timp, ești trup, ești suflet și ești duh.

Când sunt cu mine cunosc adevărul despre mine, știu sigur că sunt creată, știu sigur că viața mea nu a început încă, asta e doar un intro și cred că mă definesc alegerile pe termen lung, foarte lung, veșnic de lung:)

Cum să…vă explic? N-am s-o fac, adevărul e dincolo de toate cum să-urile astea. E dincolo de ce-am făcut, dincolo de greșeli, eșecuri și succese, dincolo de intrigile create, dincolo de ce îmi spun alții despre mine, dincolo de ce cred eu câteodată despre mine.

Adevărul e că sunt puține momente în care îți dai jos toate cum să-urile și descoperi că îți plac guliile și morcovii dulci, dar dacă trăiești un astfel de moment, notează-l.

Nu există 40 de motive pentru care e mai bine să fii singură, nu există cele 50 de reguli prin care poți să trăiești veșnic, nu există cei 5 pași spre un job de succes, nu există cele 7 zile pentru silueta ideală. Ești tu și chiar dacă pe drum ”cum să-urile” te ajută, lasă-le în urmă, nu-ți face din ele doctrină de viață.

Delia F.

 

Anunțuri

7 gânduri despre &8222;Cum să…&8221;

 1. „Cum să ” nu fiu în acord cu tine când spui că te (ne) definesc alegerile pe termen veșnic ?!? 🙂
  Da, ne definesc cele alegerile veșnice și apoi tot restul de „cum să-uri” devin … partea a doua a istoriei fiecăruia
  O îmbrățișare caldă , Delia.

 2. Păi, cam asta fac : Învăț zi de zi să „Caut Mai Întâi… ” ca să știu mai apoi ” Cum să…”
  Nu pot să nu repet : o îmbrățișare caldă pentru tine, Delia .

 3. Sa ai o splendida saptamana Mihaela. Mi-a venit un gand..Cum sa facem sa ne si intalnim odata?:)

 4. Cât de frumos scrii dragă Delia. Mă bucura faptul sa te citesc și mă declar fan.
  Felicitari si mult succes! 🙂

 5. Multumesc draga mea! Apreciez! De asemenea, mult succes si sa te bucuri de copilul frumos pe care-l ai:) El e cea mai mare reusita a vietii tale!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s