Între televiziune şi consiliere politică


Poate că-l ştiţi de la CNN, ca prezentator. Sau poate în calitate de comentator sau personalitate media. Poate habar nu aveţi cine e, dar când îl vedeţi vă gândiţi imediat la un SF cu oameni urâţi. Ai bine, habar n-aveţi ce şarm are omul!

Să vi-l prezint însă cu o altă faţă, aceea de consultant politic. Doamnelor şi domnilor, James Carville!

După zeci de campanii în Statele Unite şi nu numai, Carville poate fi considerat drept unul dintre cei mai puternici strategi în materie de campanii electorale. Şi dacă de el nu aţi auzit, vă asigur că de Bill Clinton ştiţi. Aţi ghicit, Carville a stat în spatele campaniei din 1992. Ceva mai târziu, Clinton a ajuns preşedinte dintr-un simplu guvernator din Arkansas.

Tot Carville, împreună cu Paul Begala sunt cei care au inventat sloganul „It’s the economy, Stupid!”. E acea remarcă folosită de Bill Clinton în campania electorală împotriva lui George W. Bush, care a pierdut atunci când s-au confruntat pe subiectul economiei interne.

Nu cred că ar fi câştigat Clinton dacă nu era James Carville. Nu o spun eu, pentru că astfel asta nu ar avea nicio valoare. O spun însă analişti politici serioşi, cu multă experienţă în spate. Campania de atunci reprezintă primul pas spre marketingul politic, ceea ce fac şi astăzi unii consultanţi.

Carville a adoptat strategii care mai târziu le-a adus actorilor politici câştigarea electoratului. Manevrele politice, tipul de abordare, schimbarea agendei publice şi nu doar. Mişcări calculate aproape matematic, dar în care se merge pe nişte presupoziţii neconfirmate dar şi neinformate.

Şi da, dacă vreţi să aflaţi mai multe despre ce a făcut Carville, vă recomand The War Room, un documentar despre cum a câştigat Bill Clinton alegerile prezidenţiale.

 

Delia  F.

 

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Între televiziune şi consiliere politică&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s