De ce și de unde


Există lucruri sau oameni de care simți că te desparți mereu și mereu în fiecare zi. Există iluzii care au un sistem propriu de reformatare, așa că din timp în timp te vezi nevoit să le dărâmi. Asta doar pentru a face loc altora.

Niciodată să nu împărtășești informațiile pe care nu trebuie să le împărtășești – e o regulă importantă, indiferent de departamentul în care lucrezi. Și-atunci, cu ce scop apar tot felul de informații de neverificat sau mult prea ușor de verificat?

Să vă dau un exemplu: Închisorile CIA din România, Polonia sau Lituania. Nu mai sunt în sine o știre. De ce ar fi o știre? Toată lumea știe deja de ele. Suntem măcar atât de inteligenți încât să nu ne întrebăm de unde vin informațiile. Poate că tocmai din camerele de tortură, sau poate că strigătele sunt singura sursă. Dar noi știm asta deja.

Ce ar fi diferit? Ce ar putea schimba situația? Să știm cine știa asta deja. Asta ar face cumva diferența. Cine știa de la început. Și cine nu a avut încredere în absolut nimeni, considerând că el deține totul și că restul sistemului e doar o abureală politică.

Există un flux continuu de informații și aproape prea puțin timp pentru a le lua pe toate în considerare. Și asta pentru că puțini pot să facă lucrul cel mai dificil: să decidă care informații sunt mai importante. Și care nu sunt.

Există momente în care interesul guvernelor nu coincide cu interesul țării. Și nu vorbesc de România aici. Sau nu doar de România. Aș vrea să încetăm să mai gândim la cutie, nu e vorba doar de noi. Vorbesc de o continuă reogranizare a serviciilor, mult prea răspândite, mult prea greu de controlat.

Nicio informație nu e pusă în drum doar la întâmplare. Nici chiar atunci când pare că cineva ”prost” din sistem scapă o informație. Era menită să ajungă la acel om, tocmai pentru că era portița de ieșire a informației. O continuă schimbare de agendă, un joc mult mai mare decât cel legat de un MRU sau un TB.

Nu e o mare conspirație, ci o mare pregătire. Pentru ce? Pentru un altfel de viitor.

 

Delia F.

 

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;De ce și de unde&8221;

  1. 🙂 Sa spunem ca niciun cuvant nu a iesit din intamplare. Daca articolul sau viitorul sunt/ vor fi optimiste e un lucru care se va dovedi in curand. Interesant blog ai Tudor, mi-ai starnit interesul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s