Ziua Trădătorilor – review


Am fost să văd The Ides of March – Ziua Trădătorilor. Când s-a terminat, cei aproximativ zece oameni din sala de cinema ne-am uitat unii la alții și am ridicat din umeri. Un final mai brusc decât cel din „Îngerul necesar”.

Dar…să vorbim despre film.

THE IDES OF MARCH – ZIUA TRĂDĂTORILOR

An de producție: 2011
Țara: USA
Durată: 100 minute
Regizor: George Clooney
Distribuție: Evan Rachel Wood, George Clooney, Jeffrey Wright, Marisa Tomei, Max Minghella, Paul Giamatti, Philip Seymour Hoffman, Ryan Gosling

O poveste inteligentă, poate nu suficient de bine dezvoltată. George Clooney, în rolul lui Mike Morris, este un guvernator care participă la alegerile preliminare pentru președinție din partea partidului Democrat. Stați cuminți, n-are treabă cu PDL sau PSD.

Secretarul lui de presă (Ryan Gosling), un tip dealtfel idealist, intră într-o serie de scandaluri care în final costă nu doar șansele politicianului în cursa pentru președinție ci și viața unei persoane. Ajunge victima celor profesioniști în manipulare, dar și a unei banale stagiare interpretată de Evan Rachel Wood.

Intriga filmului prinde de la început. Clooney pare că trăiește drama conflictualului. Deși susține principiile integrității, moralitatea sa pică pradă unor descoperiri pe care secretarul său de presă le face cu ajutorul stagiarei. De aici până la momentul în care pe rând, fiecare dintre actori, ajunge miza campaniei mai e doar puțin.

Toate acestea determină însă ca paleta de alegeri pentru tânărul idealist să se lărgească. Și pentru că de inteligență cu siguranță are parte, secretarul de presă ajunge să conducă întreaga campanie prezidențială a guvernatorului.

Filmul e bine realizat, multe cadre își aduc aportul pentru starea de anticipație permanentă. Distribuția e reușită, George Clooney e un actor excepțional, iar Ryan Gosling reușește să întrunească mândria și nebunia de care personajul avea nevoie.

Firul epic însă, deși mereu împletește elementul nou, se termină brusc. Senzația pe care o ai e că în timp ce mănânci liniștit îți fuge scanul de sub partea dorsale. Exact asta se simte la finalul scaunului, că ceva s-a rupt undeva.

Aș fi vrut să descopăr o strategie nouă sau cel puțin să mi se arunce o lumină pentru ceea ce ar fi urmat..prea puțin însă, prea multe variante pe care să le deduc.

În consecință, aștept continuarea cu același spirit cu care am așteptat trilogia Transformers. Cât despre a vă recomanda să îl vedeți, da, merită, dar așteptați și voi până iese din avanpremieră, deocamdată nu-și merită efortul.

 

Delia F.

Reclame

2 gânduri despre &8222;Ziua Trădătorilor – review&8221;

  1. Am vazut filmul si eu saptamana trecuta. Interesant ! Mi-a transmis, printre altele, ceva de genul … ” nu intotdeauna lucrurile sunt ceea ce par a fi ” .

  2. Oh da! Si mi-a reamintit ca nu e loc de naivitate in lucrurile astea. Be smart! Asta nu inseamna sa-i joci pe ceilalti, dar sa nu te lasi tu jucat:) Putin prea greu pentru mine acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s