La mulți ani Române!


Am constatat că ultima mea postare a fost citită, dar că reacțiile au întârziat să apară. Cel puțin în spațiul virtual. Unii, ceva mai îndrăzneți, m-au luat separat întrebându-mă ce a fost în mintea mea când am făcut publice anumite afinități ce par să exprime afilieri politice. Am chicotit în stil propriu.

Am să continuu însă cu România mea. Mâine dimineață am să mă trezesc și am să urlu mormăi cu nasul în cafea: La mulți ani România! Apoi am să plec să muncesc. Una dintre dilemele mele e legată însă de capra vecinului. Nu, n-am vecini cu capre. Vă ajut imediat să înțelegeți.

În drumul meu spre casă el e mereu în fața aceluiași supermarket. Nu știu cum îl cheamă și nici nu l-am întrebat, e prea mahmur ca să-și amintească și el probabil, dacă a avut un nume odată. Nu știu nici ce vârstă are și poate că diferit de tot ce povestesc de obicei despre oameni, astăzi nu e lacrimogen sau cu subînțeles. Nu vreau să-i plângeți de milă, să mă întrebați unde-i duceți o portocală sau o pâine. Vreau să pricepeți ceva, dincolo de înțelegere.

În decembrie suntem cu toții mai buni. Dăm un ou stricat, șunca expirată și ce se mai strică prin frigider. Dar oamenii ăștia au nevoie ca noi să manifestăm responsabilitate socială. Și nu e vorba doar de ei. Situația lor poate e tragică, ei sunt oamenii care au ajuns la capătul răbdarii, peste demnitatea cărora s-a călcat abuziv și în mod repetat. Dar sunt și alții, poate chiar foarte aproape de noi.

Mâine e ziua României. Nu vreau să goliți podurile casei, dar vreau să vă gândiți că împreună putem crea un sistem în care oamenii ăștia, românii noștri, să nu fie o povară pentru societate. Putem crea un sistem care să se autofinanțeze, iar oamenii să redevină oameni.

Avem autorități pe care trebuie să le respectăm, dar responsabilitatea socială pornește de la mine, de la noi. Fii mâine un român, arată că-ți pasă!

La mulți ani Românie, la mulți ani dragi români!

Anunțuri

3 gânduri despre &8222;La mulți ani Române!&8221;

  1. wow chiar ma inspira articolul tau. Maine, voi avea o intalnire cu studentii si chiar da-mi voie sa le citesc textul de aici. Vom avea un workshop si printre altele vom discuta ce am putea face ca lucrurile sa arate mai bine in Romania:”un sistem care sa se autofinanteze” – suna bine.

    Doamne ajuta.

  2. Sunt chiar onorata ca vei face asta Daniel! Multumesc mult! Cat despre sistem, iti pot da in particular mai multe detalii despre ceea ce am gandit pana acum:) Trebuie sa fim si practici. Mult succes maine cu studentii!

  3. Admirabila si motivatoare sensibilitatea si naturaletea cu care pui in lumina chiar si lucruri care poate, pentru multi din noi,in timp, au devenit o realitate rece ! Inspirat si motivator gand ! Multumesc. La multi ani Delia! La multi ani Romanie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s