Români cu Românie, Români ai României


Îmi place numele pe care-l port. Delia Filip are o rezonanță aparte. Dar dacă aș purta un alt nume? Dacă aș purta numele de „a României”? Altețea Sa Regală Delia a României! Se pare că monarhia ascunde o diplomație de o sensibilitate aparte. E drept că poartă și povara unor crunte lupte „de istorie”, ca să le spunem așa. Povestea cu moharhia e o simplă poveste însă până la primul contact cu familia regală. Apoi lucrurile se cam schimbă.

Dar să mă întorc între „muritori”. Am sesiat de curând (foarte curând, nu cred că au trecut 30 de minute de atunci), că noi, românii, ne purtăm ceva mai diferit. Noi n-avem datorii față de patrie, dar avem o Românie pe care o putem folosi, călca în picioare, blama sau când avem nevoie – etala.

Ne folosim de ea ca de o curvă (iertați-mă, dar cuvântul ăsta apare până și în Biblie). E mereu datoare, față de cetățeni și față de statele vecine. Nimeni nu vrea să îi mai dea nimic. Nici măcar…respect.

În tot timpul ăsta, oameni cărora le mârâim sub nas atunci când se autointitulează români, se mândresc cu cel mai frumos nume de familie pe care l-am întâlnit abia astăzi în 22 de ani: „Al României”. Oameni care au avut interviuri cu Dalai Lama, care au luptat pentru drepturile evreilor din fosta URSS, care au promovat industria românească de film, care au ajuns să lucreze la Casa Albă în timpul administrației Carter…oameni care și-ar fi luat și o amendă de 75.000 de dolari pentru spălare de bani în SUA.

Certificatul de naștere al Prințului Carol Mircea eliberat de autoritățile române pe 11 februarie 2004.

 

 

 

 

 

Reclame

2 gânduri despre &8222;Români cu Românie, Români ai României&8221;

  1. Puric dauneaza grav lipsei de nationalism. Consumul excesiv naste postari patriotiste. Ai dreptate Ionut:) Dar si Puric are.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s