In Memoriam: Ion Diaconescu


Pentru că e vineri și pentru că ieri a fost îngropat un important om politic, ofer astăzi un citat din volumul Temnița, scris de Ion Diaconescu și preluat de la Vasilică Croitor.

Noul venit părea, după vorbă, un țăran ardelean care protesta cu naivitate când i se luau diverse lucruri. În final, după percheziție, i-au pus ochelarii negri să-l ducă în celulă, dar țăranul probabil că ducea mâna la ochelari încercând să și-o potrivească. Securistul îi dădea peste mână ordonându-i: ˝Ia mâna!˝, iar țăranul îi răspundea cu candoare ¨Dar nu văd!¨ Până la urmă, securistul a avut desigur câștig de cauză, dar când a trecut prin dreptul celulei mele l-am auzit pe țăran bombănind:

– Știe-i mama dracului ce fel de ochelari sunt ăștia că nu văd nimic cu ei!!, spre amuzamentul meu și al altor deținuți care l-au auzit dar și spre disperarea securiștilor, căci țăranul încălcase astfel consemnul tăcerii.

Bietul țăran, încă nu realizase că aceștia erau niște ochelari speciali, puși cu scopul să nu vadă nimic. El știa, pe bună dreptate, că ochelarii se pun tocmai pentru a vedea mai bine.

 

 

Bun pentru astăzi:

Tati, cred că mi-am găsit cariera

In Memoriam: Ion Diaconescu

Ion Diaconescu – destinul unei generații

Reclame

4 gânduri despre &8222;In Memoriam: Ion Diaconescu&8221;

  1. Ovidiu, acuzatiile tale sunt pe deplin grave. Ma sperie atitudinea ta, dar imi starneste si curiozitatea, pentru ca tu esti din generatia de dupa 90. Care sunt lucrurile de care il invinuiesti atat de mult pe Ion Diaconescu?

  2. nu trebuie sa-l cunosti personal sa-i stii actiunile. poti gasi si pe internet ce a facut domnul mason si ce prejudicii a adus tarii noastre:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s