Așternuturi reci


O experiență mai plăcută e doar un salt în valurile mării, plonjatul pe iarbă moale sau o trântă în zăpada pufoasă. În rest, nimic nu întrece experiența de care vă vorbesc.

După o zi agitată, cu multe drumuri și muncă, ajung la o ușă care mi-e familiară. O deschid fără să mă gândesc de două ori. E gol și rece, așa că mă îndrept spre baie, de unde iau demachiantul din care arunc pe niște discuri de bumbac și șterg ce a mai rămas din rimelul de pe gene. Mă uit în oglindă și mă întreb pentru a nu știu câta oară: Când am crescut? ( asta pentru că n-am curaj să mă întreb de ce îmbătrânesc).

Am ochii triști și nici cea mai tare mascara din lume nu poate schimba asta. Inima mi-e vesela, zâmbetul mi-e pe buze, dar niște ochi ce nu vor să mai mintă mă privesc de parcă nu mi-ar aparține. Mă gândesc eu că am luat-o iar aiurea cu gândurile și mă scutur într-un reflex împotriva frigului. Înșfac periuța, o bag între dinți și pornesc spre pat. Fereastra e deschisă și miroase din nou a iarnă și a lăcrămioare.

Salvez două tocuri și niște haine, aruncând pe mine ceva de dormit. Scap de periuța de dinți și luând din bibliotecă trei dragi cărți și laptopul de pe fotoliu, mă arunc în așternuturile reci. Dintr-odată-mi simt picioarele și gâtul unite și parcă n-aș mai vrea să mă ridic vreodată. Privesc în jur și văd nu doar poze, ci-amintiri. Zâmbesc din buze, dar ochii tot nu vor. Deschid prima dintre cărți și recitesc cuvinte savurate dimineață în aburul cafelei: For the mountains depart, and the hills remove, and My kindness from thee departeth not, and the covenant of My peace removeth not, Said hath thy loving one – Jehovah. (Isaiah 54:10).

Îmi place continuarea din limba română: „ Nenorocito, bătuto de furtună și nemângâiato”. Da, ăsta da portret de…„fii tare viteazo”. Îmi ascund nasul sub pătură și eliberez o lacrimă care se dovedește a fi fierbinte. Nu știu de ce mă așteptam să fie rece. Deschid laptopul și scriu, mă simt de parcă eliberez din presiunea intracraniană așa că decid să scriu și către blog ceva, despre…așternuturi reci.

2 gânduri despre &8222;Așternuturi reci&8221;

  1. In fiecare dimineata ..vin la birou …si primul lucru ..caut printre mail-uri o postare noua pe blog-ul tau !!! Bafta in continuare !!! …ma regasesc in multe …din postarile tale ..iar inspirati mea …parca hiberneaza , dar nu-i bai ..revin !!! E super …cand zambesti cu ochii …o stiu pe propria-mi piele !!! O zi buna !!!

  2. Ma bucur sa citesc cuvintele scrise de tine! Multumesc pentru ca „ma citesti”, hraneste-ti inspiratia, se va trezi, dar la fel ca un urs in hibernare, are nevoie de hrana. Iti doresc sa zambesti cu ochii astazi! O zi splendida sa ai!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s