Apropo – te rog!


Se spune că opt îmbrățișări pe zi sunt necesare pentru a menține nivelul optim de oxitocină în organism, hormon ce răspune oarecum de starea de bine din organism.

Sau de serotonină ați auzit? Se spune că este hormonul fericirii. Cu toții avem niște neuroni (unii au ceva mai mulți, alții le organizează înmormântarea zilnic), ei bine, neuronii ăștia stau degeaba dacă nu îi punem să facă niște sinapse (atunci când avem activitate „la nivel înalt”). Dar neuronii ăștia nu ar putea să interacționeze fără o anumită chestie numită serotonină.Hormonul ăsta asigură atât calitatea somnului, cât și tensiunea arterială sau funcțiile motorii.

Și acum, cu riscul de a părea feministă, lucru pentru care anticipat îmi cer iertare, femeile produc cu aproximativ 50% mai PUȚINĂ serotonină decât bărbații. Ăsta e motivul pentru care ele par că se confruntă mereu și mereu cu probleme sau depresii, sau își crează singure probleme (de cele mai multe ori).

Și de ce scriu eu astăzi despre de-astea? Pentru că din ce în ce mai mulți dintre noi ne regăsim în situații pentru care nu găsim soluții. Și se pare că o atitudine pozitivă nu este suficientă. E nevoie de ceva mai mult decât terapie, prieteni și voință.

Există Cineva pe care trebuie să-l lași să intervină și să schimbe lucrurile, să își facă lucrarea în acele domenii din viața ta unde pe tine scrie deja: faliment, eșec, no chance. Cum și cine? poate te întrebi.

Au fost momente în viața mea în care am spus: „Doamne, eu nu mai am soluții, it s Your turn now! E timpul să faci Tu ceva!” Îmi imaginez un Dumnezeu amuzat de strădania mea, de încercarea mea e a-L impresiona ca să intervină, când tot ceea ce ar trebui să fac ar fi defapt să dau drumul situației respective, problemei și să îl anunț că poate să înceapă lucrarea. Dar nu, înarmată cu ceva mai puternic decât încăpțânarea unui măgar, mă țin de problemă cu dinții și spun: „Ok Doamne, ia un loc lângă mine. Așa, vezi că ai venit prea aproape. Acum, eu țin problema, Tu – fix it! Vezi că eu nu îi dau drumul, dar Tu ocupă-te și adu-mi rezultate perfecte, apropo, te rog”

Trist este că până nu renunți să controlezi situația, până nu o abandonezi efectiv unui Dumnezeu care poate să facă ceva cu ea, nu se va întâmpla nimic. Newsflash!!! Dumnezeu este singurul capabil să vindece sufletul:)

Tineri, mame, bătrâni, din ce în ce mai mulți afectați de..depresie. E boala secolului și căutăm cu disperare o soluție. Dar noi încercăm să tratăm doar simptomele, vrem să tratăm sinuciderea, vrem să tratăm depresia, vrem să tratăm violența în familie, în școli, vrem să tratăm crimele împotriva națiunii…vrem! Și toate astea pornesc defapt undeva mai adânc, în minte, în inimă, acolo unde iau naștere.

Trăim într-o lume care caută civilizația, dar am uitat să fim oameni, căutăm remedii pentru trup, dar am uitat de suflet, vrem dezvoltare economică, dar nu suntem capabili să ne mai bucurăm de o înghețată. Suntem o națiune care are nevoie de altfel de soluții, ale noastre nu mai funcționează.Și căutăm disperați serotonina, o căutăm în club, în biserică, în conferințe, în muncă. Și culmea, n-o găsim.

Pentru astea este o singură soluție, ați ghicit: Dumnezeu!

 

Recomand:

Tu ce ai în palme?

7 citate pe care am prefera sa nu le mai auzim

Suferința și iubirea

Anunțuri

9 gânduri despre &8222;Apropo – te rog!&8221;

  1. Ai învăţat să îţi asumi riscuri 🙂
    Nu prea mă pricep la numele şi procentajele de hormoni dar ştiu că au un rol determinant şi sunt de foarte de acord cu soluţia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s