Păstrați furculița!


John Ortberg povestește într-una din cărțile lui despre o femeie din Statele Unite, care a fost diagnosticată cu cancer. Mai mult decât atât, i s-au dat cel mult 3 luni de trăit.

Pentru că evident, trebuia să se pregătească de moarte, femeia a luat legătura cu pastorul și i-a spus cum ar vrea sa fie aranjate lucurile la înmormântare. Nu, nu a cerut echipa de filmare, în schimb a hotărât să se cânte ceva imnuri, să se citească niște cuvinte, să aibă pe piept Biblia ei favorită, iar în mână…în mână să aibă o furculiță.

Femeia a explicat astfel alegerea ei: În toți anii mei, când participam la un eveniment unde eram la masă, partea care îmi plăcea cel mai mult era când cei care strângeau tacâmurile de la primul fel spuneau că putem să păstrăm furculița. Știam imediat că urmează ceva grozav. Ceva consistent, plăcintă sau tort. Vreau ca oamenii care mă văd în sicriu să se întrebe ce-i cu furculița.

Pastorul se uita încă nedumerit. Femeia a clarificat însă lucrurile: Vreau ca dvs sa le spuneti că vine ceva mai bun. Păstrați furculița!

Poate se încheie un capitol din viața ta, sau poate abia a început unul. Poate că te aduni după un eșec, sau poate ești încă pe culme, deși știi că ai să treci și prin groapă. Păstreză furculița, vine ceva mai bun!

Reclame

10 gânduri despre &8222;Păstrați furculița!&8221;

  1. Mă tot gândesc ce predică cu fuculița o fi ținut păstorul?
    Dar ca tot păstorul, a salvat el situația sunt sigur.

  2. wow.. minunata comparatia.
    „Poate se încheie un capitol din viața ta, sau poate abia a început unul. Poate că te aduni după un eșec, sau poate ești încă pe culme, deși știi că ai să treci și prin groapă. Păstreză furculița, vine ceva mai bun!” – m-a incurajat mult. : )

  3. Data viitoare vii si stai la mine si atunci sigur ne vedem. O caram si pe Claudia si povestim la o cafea cu un biscuite ceva, despre vremurile de demult…:) Sper ca esti bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s