Mi-au spus….


Porneşte şi citeşte:

Ultima dată când am scris ceva care să înceapă astfel anunţam că trăisem drama unui om căruia alţii i-au spus că are cancer.

Astăzi nu am nicio dramă de scris. Astăzi am doar întrebări pe care nu pot să le formulez.

Mi-au spus să nu dau vrabia din mână pe cioara de pe gard. Dar nu mi-a spus nimeni că dacă strâng vrabia în pumnul meu am să o lipsesc de viaţă. Nu mi-au spus nici că cioara de pe gard e posibil să nu fie doar o cioară.

Mi-au spus că viaţa e aşa cum ţi-o faci. Dar nu mi-a spus nimeni că o viaţă făcută e mai urâtă decât una trăită.

Mi-au spus că durerea trebuie evitată cu orice preţ şi că nu trebuie să am aşteptări de la oameni. Dar nu mi-a spus nimeni că merită să suferi pentru cei pe care îi iubeşti şi care te dezamăgesc.

Mi-au spus că trebuie să gândesc întotdeauna cu 3 secunde înaintea celorlalţi, dar nu mi-a spus nimeni că trebuie să trăiesc rezultatul celor 3 secunde.

Mi-au spus că mai bine regreţi ceva ce ai făcut, decât ceva ce n-ai făcut. Dar nu mi-a spus nimeni că sunt lucruri pe care dacă le faci eşti nevoit să le suporţi rezultatul full time, pentru că trăieşti cu tine 24 din 24.

Mi-au spus că banii nu aduc fericirea, dar o întreţin. Dar nimeni nu mi-a spus că dacă eu tânjesc după ceva mai mult decât ce e pe pământ poate că nici măcar nu am fost creată pentru pământul ăsta şi n-ar mai trebui să-mi fac griji pentru bani.

Mi-au spus că a fi cel mai bun într-un singur domeniu e mai bine decât a fi mediocru în mai multe. Dar nu mi-a spus nimeni că un singur vis poate să destrame toate celelalte în cioburi.

Mi-au spus că dacă nu eşti gata să te oferi la maxim şi să sacrifici tot binele tău înseamnă că nu iubeşti. Dar nu mi-au spus că degeaba faci astea dacă nefericirea ta aduce nefericire celor pe care îi iubeşti.

Mi-au spus că respectul şi autoritatea se câştigă, nu se impun. Dar nu mi-a spus nimeni că puterea le întrece în societate pe astea două şi că pentru putere ai nevoie doar de o minte pervertită, nici măcar de bani.

Mi-au spus că e important să fiu sinceră şi să păstrez adevărul curat. Dar nu mi-a spus nimeni că adevărul uneori eliberează, definitiv.

Mi-au spus, oamenii mi-au spus, prietenii mi-au spus, cei mai dragi mi-au spus şi îmi spun, iar cuvintele lor rămân lipite de sufletul meu, pentru că fiecare cuvânt a avut ulterior rezonanţă, în genul celor spuse mai sus. Şi singurul motiv pentru care nu sunt tristă este că încă mai am oameni care să îmi spună.

Anunțuri

4 gânduri despre &8222;Mi-au spus….&8221;

 1. Delia, asa suntem noi oameni, spunem si iar spunem si cateodata ceea ce spunem nu se potriveste celor care le spunem, chiar daca le vrem binele. Trairile noastre , experientele , sentimentele care le avem atunci cand trecem prin experiente nu se potrivesc celorlalti. Fiecare primim sfaturi, dar poate pentru uni nu se potrivesc intotdeauna si uni le si oferim altora sfaturi care nu li se potrivesc.Nu putem privi prin ochii altora.
  Delia, si mie mi-au spus doctorii ca nu pot avea copii dar cu cit imi spuneau mai multi cu atat ma rugam mai intens lui Dumnezeu si El mi-a raspuns iar astazi am 2 copii minunati pentru ca m-am bazat pe Cuvatului lui Dumnezeu si pe ce mi-a spus El. Concluzia mea pentru mine este ca cel mai important este ce imi spune Dumnezeu, iar daca si pentru cei din jurul meu este important ce le spune Dumnezeu atunci si eu pot sa le spun: ascultati ce va spune Dumnezeu.

 2. Cei care ți-au spus primele merită felicitați, dar că nu ți le-au spus și pe celelalte merită dojeniți…
  Frumoase cugetări… și mai mult decât atât…adevărate!

 3. @Magdalena – multumesc pentru gandurile tale impartasite aici!
  @Corneliu – da,merita felicitati. Ma gandesc eu ca merita si pentru ca nu mi-au spus, pentru ca asa am invatat singura. Multumesc pentru aprecieri.
  @rokssana – sunt mereu onorata cand treci pe aici!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s