Revendicăm cu nesimțire


Legea privind adopția în România este atât de sucită încât peste 40.000 de copii stau fără o familie, în timp ce statul dezbate această problemă. Pe lângă birocrația idioată și controalele necesare de mediu familial, de condiții, de continuitate, una dintre ciudățeniile acestei legi este necesitatea aprobării adopției de către familie, până la gradul al 4-lea.

Acum, eu, să fiu sinceră, nici măcar nu-mi cunosc rudele de gradul al 4-lea. Nu știu dacă sunt eu ciudată sau sunt și alții în aceeași situație. Ei bine, dacă părinții, respectiv rudele acestea, denaturate sau nu, nu se prezintă la proces, respectiv nu-și dau acordul în scris pentru adopție, procesul este blocat. Astfel, mii de părinți își doresc un copil căruia să-i ofere un cămin, 40.000 copii au nevoie de acest cămin, însă noi ne blocăm în…procese.

N-ar fi mai simplu să se dea un termin, 30 de zile spre exemplu, timp în care dacă nicio rudă, până la gradul al IV-le inclusiv nu revendică acel copil, adopția să fie finalizată? Cu toate acestea, există și posibilitatea ca ulterior adopției, părinții biologici să recâștige drepturile părintești. Stau și mă întreb, la ce atâta luptă? Să îți crești copilul timp de șase luni, pentru ca ulterior să-l pierzi? E irelevant faptul că nu-i sânge din sângele tău. Dragostea pe care i-ai oferit-o depășește legăturile părinților biologici. Și cum poți să îți dai copilul unor oameni care nu s-au pretat și n-au dovedit abilități de părinți? Ar fi copilul tau pentru a doua oară abandonat?

Din nefericire toate aceste lucruri se întămplă și nu sunt valabile doar în cazul copiilor.

Anunțuri

4 gânduri despre &8222;Revendicăm cu nesimțire&8221;

  1. Vezi sa nu expui lucrurile asa cum o face si Libertatea – arati partialitate – nu cred ai nevoie de semnaturi de la toate rudele de pana la gradul al 4-lea, ci de la ruda cea mai apropiata ca grad in cazul in care parintii sunt decedati – si da – mi se pare normal sa ai nevoie de semnatura rudei respective pentru ca e foarte posibil ca acea ruda sa nu stie despre situatia copilului si astfel sa poata fi informata.
    Parintii biologici isi pot recastiga drepturile parintesti foarte greu. O data ce ti-ai dat semnatura pentru adoptie, e foarte greu sa mai iei copilul ala inapoi.

    De multe ori birocratia e buna din alte puncte de vedere. E ca un test pentru viitorii parinti. Mi se pare normal sa nu fie usor sa adopti un copil, ci trebuie ca viitorii parinti sa lupte pentru el, sa se lupte cu sistemul. Ce primesti usor, lepezi usor. E primul lor test ca parinti.
    Nu-s chiar asa negreu lucrurile

  2. N-am nicio parere despre parerea ta despre lege . In definitiv , inca o lege in romania . Ceea ce m-a intrigat a fost urmatoarea sentinta : „E irelevant faptul că nu-i sânge din sângele tău. Dragostea pe care i-ai oferit-o depășește legăturile părinților biologici. ”
    Chiar asa sa fie ? Eu zic sa mai cugeti . Fa un copil , creste-l pana la opt ani , apoi infiaza unul . Sa vezi atunci , cu ochii tai , cum e cu legatura de sange ! ! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s