Da’ spune-mi ceva: mă iubești?


Scenariu imaginar:

Discuția începe la telefon de dimineață. Prima întrebare din partea ei a fost: ”te-ai trezit dragul meu?” Mormăitul lui ține probabil și de ”da” și de ”cum crede neuronul tău că aș vorbi coerent acum dacă nu aș fi treaz?înfine”. Apoi urmează o discuție nonsens despre ”ce faci?”, ”dar tu ce faci?”, ”te-ai odihnit?”, sau alte probleme existențiale de acest fel.

Când amândoi își dau seama că discuția nu merge nicăieri încă și că ar trebui probabil să se deplaseze fiecare spre baie și să-și limpezească fața și dinții, reduc fluxul de cuvinte cu ”vorbim mai târziu”. Atunci se produce fenomenul care scoate și cel mai calm bărbat din liniștea sufletească pe care și-o dorește dimineața.

Prin telefon, o voce slabă dar iritantă rostește: ”Da spune-mi ceva: mă iubești?”

Oooo, creatură a Edenului, de ce nu ai rămas acolo? De ce ar suna au răspunde la telefon cineva dacă ar fi fost indiferent la ignoranța altcuiva pentru propria linișt?

Creaturi, ai? Astea suntem noi – femeile. Parcă ne picură careva cu ceară dacă nu primim complimente și dacă cineva nu-și exprimă în mod constant aprecierea pentru ce facem sau suntem. Dacă el te ironizează atunci când cânți, te trezești peste cinci luni că nu mai poți deschide gura, dacă el îți spune că îi place cum îți stă în negru – te transformi instant într-o călugăriță. Dacă el nu-ți face complimente, te apuci de cură de slăbire, îți schimbi tunsoarea, te vopsești, schimbi parfumul sau cumperi unul. ȘI EL NU OBSERVĂ! Poate că dacă ai repara priza, ai rezolva treaba cu canalizarea și ai face pe tâmplarul cu masa aia care tremură pe picioare ar observa.

Faptul că suntem femei nu prea ne scuză comportamentul obsesiv compulsiv, așa-i? Ce-ar fi să nu mai luăm lucrurile atât de în serios, să încetăm cu întrebările stupide care nu stârnesc nici dragoste, nici milă?

Bine, bine, acum să nu trecem nici în cealaltă extremă.

Discuția începe la telefon de dimineață. Prima întrebare din partea ei a fost: ”unde e patentul?” Mormăitul lui ține probabil și de ”in sertarul din dreapta jos” și de ”dacă tot te-ai apucat de reparații, vezi să montezi și plasa anti-insecte la geamul din bucătărie pentru evitarea unei invazii”. Apoi urmează o discuție plină de sens despre ”cupa europeană de fotbal”, ”instalația de ulei a mașinii”, ”concursul de pescuit de sâmbătă”, sau alte probleme existențiale de acest fel…

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Da’ spune-mi ceva: mă iubești?&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s