Dilema porcului spinos


Dacă ai apucat să citești John Ortberg ”Toți sunt normali până ajungi să-i cunoști”, știi despre ce vorbesc. În cartea asta este un capitol cu numele postării mele de astăzi.

Ei bine, sunt oameni care se poartă ca un porc, un porc spinos. Bine, sunt și aceia care se poartă ca un porc,punct. Dar nu despre ei vreau să vorbesc astăzi, ci despre cei care fie atacă, fie se retrag.

Ați observat că există din ce în ce mai mulți oameni mereu ironici, mereu cu replici înțepătoare, mereu sarcastici, mereu  mereu? Ei bine, la fel e si cu porcul spinos, trăiește mai mult singuratic, iar atunci când dă peste cineva, fie îl atacă, fie o ia la fugă. Cu toate acestea, porcul spinos are momente în viață, cândva spre toamnă,în care, se îndrăgostește spun unii, ei bine, el cu femela au un dans, care poate dura până la 3 zile, în care stând amândoi pe picioarele din spate, se pot atinge fără să se ucidă reciproc.

E ciudat, dar până și porcii par să demonstreze încredere câteodată, pentru că au fiecare câte aproape 30.000 de țepi, însă când stau unul lângă altul, unul pentru altul, o fac fără să se rănească. Despre unii oameni însă nu pot să spun același lucru, cel puțin încă.

Dilema porcului spinos este reprezentată de teamă că apropierea de un seamăn l-ar putea răni. Astfel avem oameni care mereu stau pe margine și comentează, iar atunci când cineva se apropie, are toaaate șansele să-și ia un țep în frunte.

Mi-aș dori ca măcar  o dată pe an, oamenii de felul acesta să beneficieze de o dragoste autentică, fără să rănească sau să fie răniți.

Acum rămâne o întrebare: te porți ca un porc spinos sau ești victima unui astfel de tipar?

Prietenia este ceva rar,iar prietenia adevărată seamănă cu toamna porcilor spinoși.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s