Asta e Romania?


In Bucuresti a fost demarata o campanie publicitara, cu niste panouri inscriptionate astfel:

Romanii nu mai au speranta

Romania nu are viitor

Romanii n-au valoare

Tinerii romani sunt superficiali

Romanii nu stiu sa se distreze

Romanii n-asculta muzica buna

Romanii nu sunt buni la pat

Ei bine, sunt ceva romani fara speranta, unii fara un viitor sigur, altii care nu-si cunosc valoarea sau sunt superficiali, plictisiti si plictisitori, care asculta manele si au alte disfunctii. Totusi, daca scopul acestei campanii este similar celui de la campania „Rom – autentic” american[ amintiti-va steagul americii pe ciocolatica noastra romaneasca si patriotismul reactiv declansat] atunci, cei care au initiat campania, sunt parte a categoriilor mentionate mai sus.

Eu cred ca romanii au speranta – pentru ca exista inca oameni care nu au renuntat sa creada in Acel care da speranta. Cred ca Romania are viitor – pentru ca valorile umane se propaga, nu doar prostia si cred ca romanii sunt valorosi in principii. Tinerii romani nu sunt superficiali, ba chiar sunt mai realisti si adanci in gandirea lor decat tinerii altor state. La distractie, muzica si voie buna – fiecare cu ce are.

Poate ca articolul meu suna tot a patriotism reactiv, insa ceea ce eu scriu acum nu reprezinta contra-argumentele campaniei, ci o realitate. Iar ceea ce campania invoca e un fals!  Nu cer sa ne ridicam impotriva campaniei, dar cer sa nu declansam astfel de campanii sau atitudini – pentru ca nu-si au efectul scontat.

 

 

sursa photo : aici

Reclame

10 gânduri despre &8222;Asta e Romania?&8221;

  1. este cam pueril postul acesta… tineri romani nu sunt mai profunzi si deci cei al altor state. din pacate! ai nostri sunt naivi, banali si foarte slab pregatiti. sincer tara noastra nu mai are speranta.

  2. Morph, postul o fi pueril, nu neg asta, dar ca nu mai sunt tineri romani care sa scoata capul din mediocritate si sa refuze superficialitatea – nu ai dreptate. Nu, nu sunt toti naivi, banali si slab pregatiti. De asta sunt sigura. Romania are speranta – si e irelevant faptul ca vei pune sub naivitate gandirea mea despre speranta, insa chiar are, are sanse tara noastra.

  3. Ai dreptate Delia. Daca nu ramanem optimisti, hai sa ne punem un lat in jurul gatului, asa-i Morph? Este puerila gandirea de genul „nu mai avem speranta”. Atat timp cat exista cel putin o persoana in Romania care sa ridice fruntea sus, plin de intelepciune, inca mai exista speranta! Si sunt multi ca cel pe care tocmai l-am descris. Astfel de campanii sunt absurde si nu mica mi-ar fi mirarea daca rata de sinucideri ar creste in urmatoarea perioada, tocmai pentru ca unor astfel de oameni le sunt destinate: slabi, prost informati, de duzina. Nu suntem cu nimic mai prejos decat tarile dezvoltate dar cu o gandire ca cea a lui Morph, cu greu vom razbate. Ca el sunt multi, cei de pe panouri… din pacate.
    CU toate acestea refuz sa cred ca sunt toti asa.

  4. Multumesc Elena. Esti dovada ca sunt tineri cu initiativa si nesuperficiali. Nu cred insa ca Morph este tocmai superficial, din contra. Cred insa ca are nevoie de curaj sa creada in mai mult. El stie mai bine. In concluzie, avem tineri care investesc in ei pentru o dezvoltare a psihicului, a spiritului, iar asta ne aduce valoare nationala. E drept ca nu sunt foarte multi, dar daca prostia se molipseste, am putea sa facem si inteligenta molipsitoare…sau nu. Ramane de vazut. Morph, Elena – multumesc pentru interventii!

  5. Da Delia, aceasta campanie nu este buna. E gandirea cu susu-n jos.

    Romania are speranta. Noi romanii avem speranta. Tinerii au speranta. Tinerii cauta solutii. Nu acceptam descurajarea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s