La Vitta


E ora 7. Sună telefonul Oanei. Pe jumătate adormită o rog să-l închidă. Îl ia în mână, se uita la el și îl pune la loc pe noptiera plină de cărți și alte bazaconii. În ciuda disconfortului nostru – telefonul continuă să sune. Parcă ne face în ciudă, pentru că nici eu, nici Oana, nu suntem în stare să-l oprim. Timpul nu are răbdare nici cu noi, așa că îmi fac curaj și mă îndind până la noptieră. Iau telefonul, opresc cumva alarma enervantă și mă întorc  în pat.

Parcă e mai frig decât ieri. Timotei mi-a spus că va fi mai cald, 1 grad cu minus. E suficient. Aș vrea să mai dorm. E sâmbătă,  așa că adorm. Mă trezesc la ora 9. Îmi târâi trupul obosit până la baie, uitându-mă în vârful papucilor mei de casă, de culoare gri, cu jalnica fundița în bot. Zâmbesc în timp ce mă uit în oglindă și-mi văd fața umflată de somn. Pornesc apa de la duș – bună dimineața!

Am reușit să mă trezesc. Încep să mă agit prin casă după haine, pun de o cafea – mică spun eu – cealaltă o voi bea când ajunge Timotei. Biscuiții Oanei mă ademenesc, așa că iau dulceața de vișine și o arunc pe câțiva biscuiți din bolul negru. Între timp mă îmbrac și pregătesc laptopul pentru operațiunea CEDO. Mâine am examen – fără stres.

Caut apa, iar în loc de apă, găsesc un bidon de 5 l, gol, pe care scrie – La Vitta. S-a terminat – doar apa – La Vitta abia începe!

Un weekend frumos să aveți!

Delia Filip

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s