Elementare pentru femei


Pentru ca Iionuț a scris despre Elementare pentru bărbați, ar fi cazul să scriem și despre Elementare pentru femei. Am încercat să fiu obiectivă, dar recunosc că am cerut ajutorul câtorva bărbați. De precizat este că bărbații nu sunt standard, deci pretențiile nu sunt standard. Însă un mix și o medie a pretențiilor a ieșit la iveală. Ciudat e că nu sunt un fel de porunci, ci un fel de indicații.

1. Ar fi indicat să știi să te ții de un aspirator, o mătură sau un mop, o fiară de călcat sau alte ustensile care ajută la curățenie sau la menținerea acesteia. Cu toate acestea, majoritatea au precizat că un bărbat adevărat nu-și subjugă soția la munci casnice, ci o și ajută…sau măcar o încurajează și apreciază practic.

2. Bucătăria nu este spațiu de depozitare a veselei murdare, sau a cutiilor de pizza sau semipreparate. Un simț culinar, creativitate și ceva atenție la gătit altceva pe lângă ouă și cartofi prăjiți, ar fi ideale, dar nu obligatorii. Se învață, trebuie voință.

3. Ar fi important să știi să ții un copil în brațe și eventual să știi în ce direcție aterizează pampersii pe bebe și apoi în tomberon, nu de alta, dar barza doar îi aduce, nu-i și crește. Femeile au în general un simț matern, dar care trebuie dezvoltat . Există și cazuri în care bărbații nu-și doresc copii – dar doresc ca femeia să priceapă și să respecte asta. Nu mă bag.

4. Să știe când să vorbească și când să tacă. Tăcerea e de aur, vorbirea e numai de argint.

5. Să-și accepte rolul de femeie, să nu încerce o masculinizare forțată. Uneori emanciparea aduce un soi de prostire, nu de înțelepțire. În același timp să își acorde importanță ca femeie, ea reprezintă frumosul – să-l mențină și să caute își găsească un loc în societate.

6. Să fie ea însăși, nu o imagine a ceea ce ar vrea să fie. Să își cunoască atuurile dar și punctele mai puțin tari, să evite să fie penibilă.

7. Ar fi mai bine pentru toată lumea dacă ar înceta să mai manipuleze.

8. Ar fi de apreciat ca toate femeile să știe să se îmbrace. Cu gust, stil, dar și în funcție de dimensiunile pe care le au.

Dacă la Iionuț ideea era simplă, mie mi s-a complicat ideea.  Femeile cer chestii elementare, bărbații cer chestii de principii, de caracter. De ce mi s-a complicat ideea? Pentru că problemele pe care noi, femeile le ridicăm, sunt de cele mai multe ori de formă. Să știe să îmi aducă flori, să mă ia în brațe când plâng, să aibă grijă de mine când sunt bolnavă, să îmi aducă portocale cu ochi și zâmbet sau să îmi facă surprize în fiecare dimineată. Dar bărbații au ridicat probleme de fond. Pentru că dacă lucrurile în esența lor sunt în regulă, asta se va reflecta și în cele mai mici detalii, chiar dacă nu întotdeauna percepem gesturile sau iubirea în același fel. Mă opresc aici cu filosofarea.

Delia Filip

p.s. Multumesc Iionut pentru idee!

sursă photo: aici

Anunțuri

7 gânduri despre &8222;Elementare pentru femei&8221;

  1. Toate chestiile astea ar trebui sa fie initiative proprii ale femeilor, in nici un caz chestii impuse de barbati. Nu pot sa apreciez un barbat care impune nevestei sa faca curatenie, mancare, sa spele vasele, etc.. pentru ca nu cred in conceptul de – femeia la cratita -, de-asta cred ca era interesanta o opinie a fetelor despre chestiile elementare voua, o lista care, indeplinind-o v-ar facea pe voi sa va simtiti mai feminine, nu pe noi sa va atribuim un +1 la feminine skills. Zic si eu..

  2. Ai zis bine Delia, a zis bine si Ionut… cel mai bine e ca Sotul si sotia sa stea de vorba, sa invete fiecare limba celuilalt si apoi sa se asculte reciproc, pana pricep ce vor si ce pot.

  3. Cred ca toate lucrurile intr-o relatie trebuie sa vina de la sine si nu sa le ai scrise pe o foaie care e lipita pe birou la sectia „lucruri de facut” …nu as putea face ceva din obligatie daca nu vine si de la mine.
    Sunt de acord, Delia, cu precizarile tale…dar toate trebuie sa se lege intr-o reprocitate 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s