Vom tăcea toți


Pornește și …citește…

România nici măcar nu mai geme. A urlat, a strigat, a înmărmurit de durere acum. Vom tăcea cu toții, privind probabil la pâine și nu calculând caloriile, ci TVA-ul.

Am ajuns să mă feresc de hipermarketuri pentru că a dat boala calcului în mine. Și văd oameni cu carnețelul printre rânduri.

Nu, astăzi tai puiul de pe listă. Săptămâna asta nu mâncăm pâine. Ia niște mălai.

Și atunci pot și eu să mă bucur că-s alergică și la pâine și la ciocolată și să mă bucur că nu mai trebuie să număr calorii, ci să calculez TVA-ul. M-am întrebat dacă nu e stupid să scriu despre TVA. Poate ar trebui să scriu despre câte zile trăiesc fără să râd sau despre câtă muzică ascult fără să plâng. Sau despre cum nimic nu aduce somnul și liniștea. Poate că ar fi așa de multe de scris, dar nu despre TVA. Dar sunt în România și așa văd eu lucrurile astăzi, în cifre și procente de câte 24%.

M-am liniștit. Mi-am amintit o poveste a unui pădurar, pândind prin pădure un cerb mare și frumos. Îi vede ochii mari și înlăcrimați și-l aude cum își cheama cerboaica, din dragoste. Dar nimic din toate astea nu-l opresc. Așa că apasă pe trăgaci. Gonțul tras în inima cerbului, se întoarce paradoxal în cea a pădurarului, prin forța dragostei aș spune, pentru că în prăbușire, cerbul n-a privit spre pădurar, ci cu privirea neclintită a rămas spre locul unde știa că îl așteaptă cerboaica lui iubită.

Și așa simt și eu, cum spunea Puric, ca Dumnezeu și-a trimis artiștii să trăiască în România. Puținii artiști care au rămas și care în durerea de început de sfârșit, privesc spre Dragoste cumva, nu spre Guvern sau TVA.

Și mai simt că în pofida a tot ce iubesc românesc, îmi doresc să plec de aici.

Vom tăcea toți…

Delia Filip

Anunțuri

6 gânduri despre &8222;Vom tăcea toți&8221;

 1. din pacate si eu simt la fel….. ma gindesc cu greu ca parca Dumnezeu a uitat pur si simplu de Romania. nu stiu de ce, dar ce sa zic, poate doar: „v-as coase la gura cu sfoara, vreau sa va doara!”
  Asta este blestumul nostru al romanilor sa nu avem lideri (inclusiv pastori) care sa tina cu oamenii sau sa tina cit de putin la oameni. parca am fi dusmanii lor. nimic mai penibil ca tara noastra, iar noi vom tacea si ne vom ineca frustrarile intr-o piesa ca asta http://www.youtube.com/watch?v=NT0eZj58dAo

  pacat!

 2. Ideile mari vin pe varful picioarelor spunea Nietzsche. Eu ma gandesc la mine, uitandu-ma peste gardul vecinului, haha, pentru ca inaltimea ma determina sa fac asta, intotdeauna ma ridic pe varfuri, si atunci vad orizontul mai larg decat din curtea mea. Cred ca e timpul sa ne ridicam pe varfuri ca sa avem idei mari, iar ideile mari sa schimbe orizontul. Dar tot vreau sa plec…

 3. Să vrei să pleci, e firesc. Să pleci, e împotriva naturii ce ne-mpresoară când ne e lumea mai liberă. Şti că dincolo de gard e bine, dar nu pleci, ci mai cu seamă te apuci să scrii. Şi apoi te opreşti, te uiţi la ce rămâne în urma ta, săruţi ce-ai mai drag, şi-aştepţi. Pân’ la urmă, trebuie să se termine cândva. E tristă-acum ziua aceasta pentru români, şi blestemat numărul „24”. Dar n-am să mă opresc aici. Am să-l transform în sărbătoare, şi dacă nimeni n-a veni cu mine, am să dansez singur. De bucurie. E 24. E ziua noului legământ.

  Să nu spui, drăguţă,
  Că la nunta mea
  A căzut o stea,
  C-am avut nuntaşi
  Brazi si păltinaşi,
  Preoţi munţii mari,
  Păsări lăutari,
  Păsărele mii,
  Şi stele făclii!…

  Mult succes, români dragi!

 4. Dupa cum spuneam, si-a trimis Dumnezeu artistii sa traiasca in Romania. Sa traiesti Razvan!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s