De la oi…la


Şi-au început viaţa printre oi. Amândoi. Doar că în timpuri relativ diferite. Unul a avut o adolescenţă cam nasoală, întrucât familia, defapt fraţii lui, i-au cam dat ţeapă. Rămas singur a fost luat să lucreze şi  încerca băiatul să exceleze în ce făcea. Mai mult, învestea în el şi creier şi caracter. Era şi frumos, dar nu era nici gay nici emo. Probabil că investind valori în el, devenea un om frumos, în accepţiunile lui Dan Puric. Şi nu era o frumuseţe relativa, pentru că însăşi nevasta preşedintelui l-a vrut în patul ei pe băiatul ăsta. Când după gratii, pe nedrept – evident, când în libertate, Iosif, acesta fiind numele lui, a dovedit tărie de caracter. Ce-i aia? Un fel de ceva care te motivează să fii flexibil, neîncălcându-ţi principiile. Tare băiatul. Puţini mai găseşti aşa. Dacă îl întâlniţi, sau măcar pe cineva care seamănă cu el, anunţaţi-mă. Vreau măcar să-l cunosc. În final, tipul acesta devine adult şi face istorie câştigând respect şi admiraţie atât din partea familiei dar şi a lumii întregi.

Celălalt s-a născut pe 25 iunie ’58, în Brăila, într-o familie de origine aromână. A avut şi el oi, dar după ’89, s-a lansat în afaceri, având, în prezent, o avere estimată la aproape 3 miliarde de dolari (ocupă locul 2 în Topul celor mai bogaţi români, întocmit de revista „Capital”). Preşedinte al Consiliului de Administraţie al F.C. Steaua S.A. Bucureşti, acţionar majoritar la F.C. Steaua S.A. Bucureşti, la S.C. Avicola S.A. Iaşi şi la Uzina Mecanică Drăgăşani-sunt  titluri pe care le-a dobândit de-a lungul vremii. A intrat în politică, dar oamenii l-ar scoate cu forţa, nu respectă şi nu primeşte respect. Investeşte doar în cifre de afaceri nu şi în caracter, construieşte biserici dar nu trăieşte ca parte a acestora. Nu dovedeşte frumuseţe, dar ţi-ar place să-l ai ca prieten când vine vorba de împrumuturi băneşti. Tare şi tipul acesta. Doar că din urmă l-au ajuns consecinţele acţiunilor. E după gratii. Pe drept.

Au pornit de la oi, au ajuns recunoscuţi amândoi, dar destinele lor sunt diferite. De la oi…la.

Când eram mică scriam poezii. Nu sunt deloc bună la asta, dar pe când făceam N-ul invers i-am scris Adinei ( sora mea) o poezie. Din nefericire N-ul era din nişte linii care nu sugerau deloc ideea de N. Deci, poezia era ceva de genul:

Noi ne-am născut

Noi am crescut

Noi ne-am iubit

Noi am murit!

Dacă de la fiecare vers ignori primul N, vei obţine doar o poveste despre…oi.

 

Delia Filip

Reclame

5 gânduri despre &8222;De la oi…la&8221;

  1. Dincolo de talent. Dincolo de frumuseţe.
    Azi mi-ai amintit ceva ce am uitat, cândva, de când „m-am complicat”.
    Dar pe baieţii care plâng ai să-i găseşti în altă parte, sticloşi şi vorbitori de spaniolă.

    Aşadar. Dincolo de puritatea copilăriei. Să ne amintim de noi – oiţele.

    Vorbesc încă sub impresia momentului de veritabilă poezie. Genial!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s