Nu vreau să te iubesc!


Recent, trupa de dramă şi pantomimă de la Betania a avut un mesaj care a schimbat multe aspecte din viaţa mea. Dacă sunteţi interesaţi să vedeţi această dramatizarea contactaţi-mă şi împreună îi putem provoca la o seară de „Cuvinte fără vorbe”.

Evident, voi vorbi despre acea piesă care m-a determinat să schimb ceva. Antipatia e normală? Există la mine, probabil şi la voi, tendinţa de a ştampila persoane. Nu cu o ştampilă autentică ci cu propria opinie despre acel om. Etichetăm simplu şi de la prima vedere. În momentul acestei acţiuni de etichetare intervin ceva sentimente, de simpatie sau…antipatie. Despre cei care ne sunt antipatici spunem că nu îi putem iubi şi că stă în firea noastră umană să ne raportăm mai animalic la aceştia. Haios!

Revenind la acea dramatizare, îmi aduc aminte cum între doi oameni care ar fi trebuit să se iubească stăteau impedimente total nefundamentate. Când unul din ei a fost provocat să-şi arate dragostea faţă de Isus, răspunul a venit imediat şi s-a materializat într-o îmbrăţişare puternică. Dar atunci când între Isus şi acest iubăreţ a apărut persoana antipatică lucrurile s-au schimbat. Concluzia a fost dureroasă, când, la cerinţa lui Isus de a fi iubit, omul nostru şi-a dat seama că nu e vorba de a nu fi în stare să iubeşti ci de lipsa voinţei.

Dacă spun că nu pot să te iubesc pe tine, defapt nu vreau să te iubesc, implicit nu vreau să-l iubesc pe Isus!

2 gânduri despre &8222;Nu vreau să te iubesc!&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s