Soluţie pentru supraaglomerarea Pământului


               Trişti, depresivi, lipsiţi de orice zâmbet trec oamenii pe stradă. E frig. Pe gardul blocului vecin stă un barbat. E un gard de fier subţire. Îşi bagă mâna în buzunarul hainei de piele crăpată. Deşi e întuneric îi văd faţa. E încruntat, are sprâncenele subţiri, aproape feminine. Nasul lui drept mă trimite pe fruntea lui îndesată sub o căciulă neagră. Pantalonii au avut cândva dungă, dar s-au săturat să o poarte.  Mâna îi iese din buzunar tremurând, fie de frig sau poate de o altă suferinţă. Duce mâna la faţă şi abia atunci reuşesc să observ ţigara mototolită dintre degetele lui. Pune ţigara între buze şi îşi afundă mâinile aşa de adânc in buzunare încât cred că vrea să intre cu totul în ele. Dar mâinile lui ies din nou la vedere, de data asta însoţite de o bricheta. Un nor de fum mă împiedică să îi mai văd faţa. Mă uit la frunzele uscate din jurul blocului şi mă gândesc că în urmă cu 3 săptămani erau aşa de verzi. A dispărut. Da, când mi-am întors privirea la bărbatul de pe gard…nu am mai avut ce privi. Ce scurtă e viaţa frunzelor…dar nu doar a lor. Tot ce creează dependenţă duce la distrugere. Dar ţinând cont că în curând Pământul va suferi de suprapopulare, nu cred că e o problema ca măcar jumătate să contribuie la menţinerea vieţii pe Terra.

              Am găsit o soluţie pentru supraaglomerarea Pământului!

 

Delia Filip

Reclame

7 gânduri despre &8222;Soluţie pentru supraaglomerarea Pământului&8221;

 1. Stai linistita! Suprapopularea pamantului nu va fi niciodata: loc este, mancare este, apa este… lipseste bunavointa. Oamenii mor din lipsa de bunavointa: majoritatea ca nu doresc sa o primeasca, putini din cauza ca o dau pe toata care o primesc.

 2. Da, e posibil sa vedem lucrurile din perspective diferite pentru ca intr-adevar exista perspective diferite. Doar ca unele perspective sunt valabile, adevarate iar altele sunt doar virtuale.
  Perspectivele sunt adevarate sau virtuale asupra unui lucru in functie de punctul de referinta, standardul absolut.

  [urmeaza un pasaj explicativ]
  Eu am vorbit considerand ca punct de referinta pe Dumnezeu si adevarul proclamat de El prin Biblie.
  Dorinta lui Dumnezeu de la inceput, din Genesa, a fost ca Pamantul sa fie umplut dar omul nu a urmat aceasta porunca si nu cred ca poate sa o urmeze, nu in starea in care este el si pamantul.
  Acum Dumnezeu cred ca inca are dorinta de a avea un Pamant plin, dar nu acest pamant blestemat din cauza pacatului. Concluzia mea e ca acest pamant nu va fi umplut, deci nici suprapopulat.

  Motivul am zis ca e lipsa de bunavointa. Vointa buna a omului ar trebui sa fie sa renunte la sine si sa accepte voia lui Dumnezeu, aceasta incluzand si a iubii pe toti ceilalti oameni. Daca toata populatia ar deveni ascultatoare de Dumnezeu atunci Dumnezeu ar face ceva special pentru Pamant. Dar cum Dumnezeu a vazut ca aceasta nu se va intampla, ne-a spus exact ce va urma in cartea Apocalipsa. Si Apocalipsa zice ca populatia Pamantului va scadea drastic in mai multe faze. Inca o data perspectiva aceasta ne arata ca nu va fi o suprapopulare.

  [A 3-a perspectiva]
  A 3-a perspectiva e ca nu vorbim aceeasi „limba”. Poate tu te-ai referit prin suprapopulare la aglomerarea populatiei din orase sau diferite tari.
  Asa ar trebui sa inceapa chinezii, indienii, etc sa se mute Mongolia, Rusia, Canada sa se faca o nivelare a densitatii populatie.

 3. <>

  Petru draga…Dumnezeu a poruncit oamenilor oamenilor „Cresteti, înmultiti-vã, si umpleti pãmântul”(Geneza 9:1) dabea dupa ce a blestemat pamantul (Geneza 3:17)

 4. asta era legat de afirmatia ta
  -=Acum Dumnezeu cred ca inca are dorinta de a avea un Pamant plin, dar nu acest pamant blestemat din cauza pacatului=-

 5. Ai dreptate lol. Multumesc de corectare. Deci Dumnezeu are dorinta ca pamantul sa fie plin.
  Acum eu zic, daca Dumnezeu are dorinta ca Pamantul sa fie plin inseamna ca El are pregatit un plan prin care Pamantul sa nu se supraaglomereze sau sa fie cumva vreo problema ca ar fi prea multi oameni.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s