Prostie la rang înalt


                      Tristă încât nici să scriu nu mă simt în stare. Atâta pasivitate.  Nu fac discriminare şi n-am nimic împotriva minorităţilor, dar alegerile din Statele Unite ale Americii chiar m-au făcut să „conştientizez inconştienţa” unora. Nimeni nu mai citeşte nimic. Când ai citit ultima dată un dialog de-al lui Platon? Am citit un volum de dialoguri anul trecut şi parcă nu mai ştiu nimic. Îmi amintesc vag câte ceva. Să fie de vină procesul de atenţie distributivă? Generaţia de azi e mai tâmpită decât cea de ieri? Cultura generală a copiilor de astăzi e ” sublimă dar lipseşte cu desăvârşire”. Mă întreb cine ştie cel puţin zece lucruri deştepte despre Barack Obama. Dacă acum te întrebi cine e ăla, te invit respectuos să închizi mess-ul, să intri pe www.google.com şi să tastezi acolo BARACK OBAMA. Dacă nu înţelegi nimic pentru că scrie în engleză, te invit şi mai respectuos să te duci să îţi iei un manual de engleză şi să începi să înveţi. Dar să zicem că sunt oameni care ştiu chiar mai mult de zece lucruri deştepte despre Obama. Să nu le zici la nimeni. Să nu exprimi la nimeni ce ştii. Să nu vorbeşti despre lucrurile care fac şi schimbă istoria. Există un nea Nicu care îti verifică gândurile. Cine are urechi de auzit şi ochi de văzut…să înţeleagă!

 

Delia Filip

Reclame

8 gânduri despre &8222;Prostie la rang înalt&8221;

 1. nu am timp acum pentru o antiteza Mike Huckabee – Hillary Clinton – Barack Obama; am doar un gand pentru poprul american: „Iau azi cerul şi pământul martori împotriva voastră că ţi-am pus înainte viaţa şi moartea, binecuvântarea şi blestemul. Alege viaţa, ca să trăieşti, tu şi sămânţa ta”… si au ales…
  „I have a dream”… M.L.King si Obama cred la fel… doar ca unul a fost cu adevarat vis… celalalt? vis sau cosmar?

 2. Domnisoara ofuscata, ce legatura are titlul articolului cu continutul lui? Nu te-ai prea uitat la stiri sa vezi ca si Berlusconi a luat-o in chelie dupa ce a spus ca Barack e bronzat, toti i-au sarit in freza. Bine ca Berlusconi e chel si au alunecat astia de pe el….ma gandesc ca tie ti-ar ramanea agatati in freza. Un Absalon mai modern si mai feminin.
  Isus te iubeste, arata si tu altora dragostea Lui.

 3. Mda… Obama sau McCain? Altceva dar nu unul din ei. Mi-a luat ceva sa inteleg ca acest articol e contra Obama thinking. Delia ai scris destul de criptat pentru nea Nicu sau Big Brother, dar oare trebuie sa scriem criptat? Este vreme pentru asa ceva?
  Acum lucrurile care indreapta cred ca sunt cele care taie, clare si raspicate, pentru ca contextul e prea stramb si vechi ca sa mai poata fi indreptat.
  Da, trebuie taiat mult, pana la suflet. Si cand toti parazitii vor fi morti va trai… prin credinta.

  Pentru toti: Solutia e acceptarea adevarului dureros si a interventiei dureroare a lui Dumnezeu. Pocainta, smerenie si nimic in plus.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s