Fără compromis


Când totul depinde de o decizie, totul, absolut totul

               Şi aşa de multe avantaje poţi avea când alegi compromisul.  Mentalitatea machiavellică „scopul scuză mijloacele” e adoptată din ce în ce mai des de oameni.

             Când singura cale de acces spre succesul profesional este compromisul, ce alegi? Când trebuie să îti refaci schema vieţii, să îţi revizuieşti lista de priorităţi gândindu-te ca e temporar şi că apoi te vei întoarce la vechiul şablon, ah cât te înşeli.  Compromisul e doar începutul unei vieţi compromise. 

        Paul Gauguin, un pictor francez post impresionist spunea despre compromis ” compromisul este arta de a împarţi o prăjitură în aşa fel încât fiecare să aibă impresia că a luat bucata cea mai mare”. Unii văd compromisul ca pe o artă, alţii ca pe o laşitate.

          În vremurile biblice Daniel ” a hotărât să nu se spurce”, a respins ideea de compromis. Dumnezeu nu acceptă compromisurile. Dar atunci când compromisul ţi-e singura opţiune? Atunci ce faci? Îţi însuşeşti principiile pe care ţi le-ai format, valorile pe care le-ai adoptat, sau încerci să transformi încredinţările tale în principiile lui Dumnezeu, la urma urmei e doar un…compromis.

Reclame

2 gânduri despre &8222;Fără compromis&8221;

  1. Super tare:D de un post, cu o invatatura pe care tre sa o tinem minte si sa avem grija zilnic la tot ceea ce scoate in evidenta!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s